top of page

Meistä

Meistä

 

Olemme Krista ja Jarkko Savola Lappajärveltä Savolan Maatilalta. Tilamme on ollut saman suvun omistuksessa vuodesta 1583 ja me olemme tilan 17:sta viljelijäpariskunta.

Krista on koulutukseltaan agrologi ja suorittanut Green Care korkeakouluopinnot sekä metsäkylpyohjaajan, puutarhaterapian ja luonnonkosmetiikan opintoja. Jarkko on koulutukseltaan konetekniikan insinööri.

Aloitimme viljelyn tilalla vuonna 2017 ja päätimme kokeilla jotain uutta perinteisen maanviljelyn rinnalla. Järven rannoilla olevilla peltolohkoilla viljelemme avomaanvihanneksia, juureksia ja yrttejä. Peltojen penkeissä viljelemme myös herkullisia syötäviä kukkia ja leikkokukkia. Viljelemme Slow Food ja Slow Flowers menetelmien mukaisesti. Peltomme sijaitsevat kauniissa ympäristössä Lappajärven eli Kraatterijärven rannoilla. Savolan Maatila siirtyi luomuviljelyyn vuonna 2018.

 

Perheeseemme kuuluvat lapset Helmi-Leena, Onni, Otto ja Hilda-Maria.

Touhukas Hali-koira vahtii pihapiiriä ja laitumella rouskuttaa pieni lauma suloisia suomenlampaita. Lampaat tekevät tärkeää maisemanhoitotyötä perinnebiotoopeilla sekä metsälaitumilla.

Tilalla häärää lasten ja eläinten lisäksi monia apukäsiä. Tila työllistää useita paikallisia nuoria kasvimaan hoitoon. Pelloilta kuuluu aina iloinen puheensorina, naurua ja musiikkia.

Tilan töitä tehdään innosta puhkuen ja suurella sydämellä <3

bottom of page